Παλαιά Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Στην καρδιά του χωριού βρίσκεται η παλιά εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Το μικρό αυτό λιθόκτιστο εκκλησάκι πετυχαίνει με τη γραφικότητα και την απλότητά του να προκαλέσει το δέος και τον θαυμασμό στους επισκέπτες.
Αρχιτεκτονικά, η εκκλησία ανήκει στον τύπο των δίκλινων εκκλησιών με αμφικλινή στέγη. Ειδικότερα, η σκεπή της εκκλησίας στηρίζεται πάνω σε ξύλινο σκελετό, ο οποίος καλύπτεται από τετράγωνα κεραμίδια.
Ιδιαίτερα επιβλητικό είναι το λιθόκτιστο καμπαναριό το οποίο ορθώνεται για αιώνες στο πλάι της εκκλησίας. Εσωτερικά, η εκκλησία κοσμείται από εξαίσια φιλοτεχνημένο ξυλόγλυπτο εικονοστάσι το οποίο μάλιστα είναι μερικώς επιχρυσωμένο. Επίσης στο εσωτερικό της εκκλησίας διακρίνονται οι πρώτες ξύλινοι δοκοί του οικοδομήματος.
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας τάσσεται στα οικοδομήματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, γι αυτό άλλωστε έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο κτίσμα. Την διαφύλαξη του σημαντικού αυτού εκκλησιαστικού οικοδομήματος ανέλαβε το Κυπριακό Μουσείο.
Νέα Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Αγίασμα
Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό υπάρχει χώρος με το αγίασμα της Αγία Μαρίνας, το οποίο παραμένει αστείρευτο για αιώνες. Σήμερα, το αγίασμα, βρίσκεται στο χώρο του κοινοτικού πάρκου, νοτιοδυτικά δηλαδή της παλιάς εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας. Παλαιότερα, ο χώρος του αγιάσματος θεωρείο δύσκολο σημείο πρόσβασης στο χωριό, επειδή εκεί υπήρχε πυκνή άγρια βλάστηση γεμάτη «από βάτους».
Στο χώρο του αγιάσματος, εντός μιας λιθόκτιστης κατασκευής, τοποθετήθηκε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Εντύπωση προκαλεί πως το αγίασμα μέσω αγωγού διοχετεύεται στην «υδατοδεξαμενή που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών».